So ključavničarji res slovenski zlatarji

No, vsaj tako so nas nekateri danes imenovali na Facebooku. In ne, ne ukvarjamo se z zlatom in zlatimi izdelki, le ključavnice prodajamo. Zakaj potem zlatarji?

Gre za prepričanje, da slovenski uvozniki "odiramo" potrošnike s previsokimi cenami. Da si prisvajamo nesramno visoke marže in kujemo sanjske dobičke. Ampak moram vas razočarati, da temu ni tako. Naše cene niso previsoke. Mi se do centa natančno držimo priporočenih maloprodajnih cen proizvajalca, ki so enake po celi Evropi.

Bodite pozorni na termin "maloprodajne cene" - te vključujejo DDV. Naš znaša 22%, nemški 19%, avstrijski 20%, hrvaški pa kar 25%. Precejšnja razlika, kaj?

Dobavitelji uvoznikom nudijo določen rabat, ki je seveda odvisen od velikosti države in s tem povezanim prometom. Večja država = večje tržišče = večji rabat = nižja nabavna cena. 

O stroških poslovanja povprečni potrošniki seveda nimajo pojma, zakaj le. Niti slučajno ne vedo, da imajo spletne trgovine, ki naročilo le posredujejo teh stroškov malo ali nič in zato lahko nudijo visoke popuste. Mi pa imamo zaloge, prostore, zaposlene, skratka ogromne stroške.

Zdaj pa seštejte razliko v stopnji DDV z razliko v nabavni ceni in obratovalnih stroških in dobili boste odgovor, zakaj se slovenski uvozniki držimo priporočenih cen in ne nudimo vrtoglavih popustov kar povprek. In zato smo v očeh potrošnikov pogosto oderuhi in zlatarji. 

Kljub temu pa vam bomo vedno nudili vrhunsko storitev in zagotavljali pomoč tudi po prodaji. Ter v Sloveniji plačevali davke in zaposlovali ljudi.